På Slottsferie i Languedoc-Roussillon, Juni 2010

Saint Couat d'Aude

Saint Couat d’Aude er en liten landsby ca 40 min med bil fra Carcassonne, ett av Frankrikes topp 3 turistmål. I Saint Couat er ingen butikk, ingen servicetilbud, ingenting annet enn trange små gater, et postkontor, en liten kirke og en bitteliten lekeplass. Og et fantastisk koselig bed&breakfast drevet i et vakkert gammelt herskapshus, Secrets d’Aude. Det er et enkelt google søk som gjør meg oppmerksom på dette noe avsidesliggende stedet; jeg har drømt om å bo noen dager i en Maison de Maître på den franske landsbygda og Secrets d’Aude virker perfekt. Jeg bestemmer meg for å ta med barna uken etter, i slutten av juni.

Vi flyr med Norwegian til Bordeaux, men dette er ikke verdens mest behagelige valg da flyet går fra Gardermoen kl 06.00. En nydelig junidag er det, derimot, og selv om dagen får en sutrete start fra trette barn, er vi spente og glade for å være på tur igjen! Da vi står på togstasjonen i Bordeaux og venter på toget til Carcassonne tar jeg meg i å tenke: hva har jeg begitt meg ut på? Reise alene til Frankrike med to små barn, med to kjempekofferter, vogn (Bugaboo Cameleon, forøvrig), bilsete, osv. I Carcassonne blir vi møtt av en snill sjåfør fra Taxi du Minervois som kan fortelle mye fra området Minervois, der Saint Couat d’Aude ligger. Menneskene er visst blandt de mest fornøyde i hele Frankrike sier han, og da vi kjører ut av Carcassonne og gjennom vinranker så langt øyet kan se, begynner jeg å forstå hvorfor.

Langs veien til Saint Couat

Vel fremme blir vi mottatt av Ariane, vår hyggelige vertinne. Hun kommer fra Belgia, og kjøpte Secrets d’Aude for fem år siden. Huset i seg selv er et lite landsbyslott, over 800 kvm stort, med fire rom i drift som gjestehus. Rommene er store og koselig, totalrenoverte i fransk landstil, og barna sovner nesten momentant etter reisen. Da blir det anledning til et glass Minervois rosévin på terrassen mens solen går ned over vinrankene…

Eudolie, vårt rom

Koselig leggestund for Oscar og Stella

De neste dagene går med på å gå turer langs Canal du Midi, lange siestaer på rommet som er deilig og svalt, leking på den lille lekeplassen og voksenavslapping på terrassen når gullungene har sovnet. Vi drar på dagsutflukt til Carcassonne, middelalderbyen som er Frankrikes tredje mest besøkte reisemål etter Paris og Mont-Saint-Michel. Dette er virkelig en fantastisk destinasjon, særlig for smågutter med ridderdrømmer… Touristy er det, men likevel vel verdt et besøk…

Oscar/knekt i Carcassonne

Det blir også tid til utflukt til vakre Lac de Jouarre, ti minutter fra Saint Couat. Denne innsjøen er ‘man-made’, men ikke noe mindre fin av den grunn… Veldig barnevennlig, veldig få turister når vi besøker.

Parken ved Lac de Jouarre

Minervois er et relativt ukjent område for de fleste nordmenn, men en tur kan absolutt anbefales. Maten, menneskene, vinen, landskapet- alt er slik man drømmer om når man tenker på et landlig fransk vindistrikt. Secrets d’Aude er forøvrig til salgs, så dersom man ønsker seg en fullstendig ny vei i livet, kan det kanskje være noe?

Secret d'Audes fantastiske vinterhage

http://www.secretsdaude.eu

http://www.carcassonne.org

http://www.taxi-du-minervois.com

http://www.norwegian.no

http://www.sncf.fr

Om Alexandra Mira

Kontakt: glamorblogg@gmail.com
Dette innlegget ble publisert i Jordmor og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar